Active Beauty
Preljevi za kosu: ove se boje sada nose!
Tekst: Theresa Haidinger, Lisa Joham, Alexandra Degn

oplemenjivanje boje

Preljevi za kosu: ove se boje sada nose!

Ovih sedam cool boja za preljev za kosu smo preuzeli direktno s modnih pista. Objasnit ćemo koja boja kose najbolje pristaje Vama.

Preljevi za kosu: ovi tonovi boja su u trendu!

Crvena, smeđa ili ipak radije plava? S preljevom možete lagano promijeniti svoju boju kose, a da pritom ne štetite kosi. Prije svega u kombinaciji s glossingom ćete svojoj kosi podariti novi sjaj. Još ste u potrazi za savršenom bojom kose? S toplim smeđim tonovima, crvenom grivom ili pješčanom plavom ste potpuno u trendu.

Trendovi boja za kosu: mokka, toffee i čokolada

Brinete s regeneratorima za sjaj i nježnim preljevima mogu postići divne efekte na kosi. U trendu je kosa boje mokka, toffee i čokoladne smeđe s toplim podtonovima.
Kod promjene s vrlo svijetle na tamnu kosu ipak morate biti oprezni. „Ako preko takve kose samo nanesete preljev ili boju za kosu, konačni rezultat može biti zelenkaste boje“, govori kreativni šef dm-a, Helmut Maier. Za veću dimenzionalnost kose profesionalci nanose fine balayage pramenove koji će uokviriti lice.

Bakar i čokoladna višnja: crvenkasti preljev za kosu

Za pravu promjenu tipa na svoju kosu možete staviti preljev crvenkaste boje. „Crvena uvijek izražava jasan stav“, govori Helmut Maier iz kreativnog tima dm-a. „Trenutno su prije svega tražene prirodne nijanse. Bilo topla, hladna, intenzivna i primjetna ili sasvim decentna - crvena kosa moguća je kod svakog tipa.“ Tonovi bakar i čokoladna višnja posebno su popularne na kosi. Bakrenasta kosa, mješavina bakra i karamele, posebno je dobra za prirodne plavuše. Čokoladna višnja, zasićena smeđa boja s podtonom boje višnje, vrlo će dobro pristajati brinetama. Preljev zatim samo još upotpunite glossing tretmanom koji će njegovati Vašu kosu i oplemeniti boju kose.

Bojenje toplih tonova plave: pješčano plava i vanilija plava

Plava kosa je nakon ljeta često pomalo izblijeđena u donjem dijelu kose, objašnjava Helmut Maier. „To može biti dobra startna pozicija za uzbudljive balayage pramenove i divne akcente. Pretpostavka je naravno da je kosa dobro njegovana i zdrava.“ Pješčani preljev sa sivo-smećkastim podtonovima će vratiti puni sjaj plavoj kosi nakon toliko sunca, klora i morske vode. Posebno u trendu su pješčano plava i vanilija plava.

Nanošenje preljeva za kosu u osam koraka

  • Kosu prije nanošenja preljeva nemojte prati. Tako će se sačuvati prirodni zaštitni sloj i zaštititi vlasište. 
  • Obavezno koristite jednokratne rukavice.
  • Da biste izbjegli mrlje od boje na koži, malo prije početka korijena kose i na uši nanesite bogatu kremu za lice.
  • Preljev nanesite odgovarajućim kistom počevši od korijena kose. Savjet: rezultat će biti ujednačeniji ako se kosa nakon toga dobro pročešlja.
  • Potrebno je točno se pridržavati vremena djelovanja preljeva. Ono ovisi o tipu kose, o željenom intenzitetu boje i uputama na ambalaži.
  • Zatim preljev temeljito isperite dok voda ne bude bistra i kosa više ne pušta boju.
  • Nakon nanošenja preljeva u kosu umasirajte regenerator, ostavite da djeluje jednu minutu i temeljito isperite.
  • Sada kosu možete sušiti i oblikovati kako želite.