Jednom kada zađe jesenje sunce i tmurno vrijeme zavlada nebom, brzo ćemo primijetiti koliko nam nedostaje ljeto. Ali umjesto da budemo snuždeni zbog toga, uzet ćemo stvari u svoje ruke i pokušati sve da sačuvamo naš omiljeni ljetni sjaj. Osnova za to je hidratantna njega. Najbolje je umiješati nekoliko kapi za samotamnjenje u nju kako bismo produžili ljeto na našem licu. Osim toga se jesenskom bluesu vizualno suprotstavljamo uz ova četiri make up proizvoda. A dobro raspoloženje k tome možete osigurati uz ove ideje za jesen – unutra i izvana!

Primer, highlighter i ostali: potrebni su ovi ključni make up proizvodi

1. Primer

First things first! Koža na jesen zahtijeva temeljitu pripremu. Savršeno za to su podloge za make up koje se još i zovu primer. Oni matiraju lice, imaju učinak sužavanja pora i omogućavaju kasnije ravnomjernu raspodjelu tečnog pudera. Važno je da primer u idealnom slučaju koži pruža dodatnu njegu i da nema uljnu bazu. U protivnom će make up na jesen na suhoj koži djelovati neravnomjeran ili čak mrvičast. Primer je idealno dopuniti sprejem za fiksiranje koji će na kraju osigurati da vaš make up izdrži cijeli dan.

2. Sjajni tekući puder

Ono što ljeti obavlja sunce, na jesen preuzima dobar sjajni tečni puder koji će licu podariti nježan sjaj. Kome je sjajan ten previše za njega, može dvije, tri kapi istoga dodati u dnevnu kremu za njegu lica i tako na sasvim decentan način unijeti malo više svježine. Uz to, veliku ulogu igra i pravilno nanošenje.

3. Hello highlighter!

Bilo u kamenu ili kao tečne kapi – već neko vrijeme ne možemo zamisliti svoje kupatilo bez highlightera koji savršeno nadopunjava sjajni tečni puder. Dovoljno je samo jednim vrhom prsta natapkati ili uzeti samo jednu jedinu kap sjajila. Posebno je lijepo što se na jesenjem suncu ta naglašena mjesta posebno reflektiraju. I zbog toga je paleta highlightera s različitim tonovima boja obavezan dio osnovne opreme, a time i neophodan make up proizvod. Raspodijelite highlighter ciljano na jagodične kosti i hrbat nosa.

4. Inspiracija s police sa začinima

Nadogradite svoj blistav ten pomoću highlightera i sjajnog tečnog pudera sa sjenom u jesenskim tonovima koji podsjećaju na curry i cimet. Oni se pojedinačno mogu jednako dobro nositi kao i stopljeni kistom. Za dodatan sjaj navečer ove ćemo se jeseni osloniti na metalik sjene u sjajnim zlatnim i srebrnim nijansama.