Active Beauty
Zlatne make up nijanse i topli highlight: Ovako to ide

Zlatna era

Zlatne make up nijanse i topli highlight: Ovako to ide

Blistav ten i zlatne make up nijanse s izraženim stavom stajat će svakom tenu. Uz ove upute će ovaj jednostavni look uvijek uspjeti i donijeti mnogo sjaja u svakodnevnicu!

Zlatne make up nijanse: Ovaj beauty trend stoji svakome!

Sjajni ten

Podloga za ovaj look je lijep i sjajan ten. Nanesite malo BB kreme i stopite s kožom pomoću spužvice za make up. Za poseban glow možete dodati nekoliko kapi tečnog highlightera u tečni puder. Kremasto rumenilo nanesite na obraze i samo mrvicu na kost nosa. Sve dobro izblendajte. Highlighter će istaknuti jagodične kosti. S toplom nijansom bronzera naglasite prirodne sjene lica.

Zlatne oči i prirodne obrve

Da biste postigli look uz zlatne make up nijanse, prvo nanesite primer na pomični dio kapka. Kod šljokičastog make up-a za oči posebno je važno prianjanje, kako se šljokice tokom dana ne bi raspršile po cijelom licu ili se taložile na kapku. Uzmite zlatnu sjenu koje ćete nanijeti po pomičnom dijelu kapka i stopiti kistom. U unutarnji rub oka i na luk obrve nanesite malo highlightera. Duž donjih trepavica pomoću tankog kista nanesite i malo sjene. Na kraju trepavice nanesite maskaru.
Obrve ostaju sasvim prirodne. Uzmite gel za obrve u boji i dlačice češljajte prema korijenu kose. Cijeli make up učvrstite sprejem za fiksiranje.

Statement usne

Uz zlatne make up nijanse jako lijepo će izgledati klasična crvena i tonovi bobičastog voća. Ruž za usne nadopunite s prozirnim sjajom za usne s decentnim šljokičastim refleksima.

Šljokičasti lak za nokte

Da bi sjajni manikir držao što duže, na nokte prvo nanesite sloj podlaka. Zatim u dva sloja premažite nokte zlatnim šljokičastim lakom za nokte. Ako ste nezasitni po pitanju šljokica, onda nanesite još jedan sloj laka za nokte s većim šljokicama. Za kraj manikir zapečatite nadlakom i pritom nemojte zaboraviti na vrhove noktiju.