Active Beauty
Bakuchiol: Ovako djeluje novi popularni biljni sastojak

Beauty trendovi

Bakuchiol: Ovako djeluje novi popularni biljni sastojak

Čuli ste za novi retinol? Novi biljni sastojak bakuchiol svojim brojnim prednostima za kožu osvaja beauty svijet.

Što je bakuchiol?

Iza biljnog sastojka krije se indijska biljka babchi (Psoralea corylifolia) koja je već stoljećima popularna u tradicionalnoj kineskoj medicini i u ayurvedi kao ljekovita biljka i sredstvo za ljepotu. Iz biljke se ekstrahira ulje sjemenki bakuchi koje ima antioksidativno i protuupalno djelovanje.
Za njegu kože su posebno zanimljive sjemenke biljke babchi od kojih se dobija biljni sastojak bakuchiol. Iako u hemijskom smislu ima potpuno drugu strukturu od retinola, ima slično djelovanje.

Kako djeluje biljni sastojak bakuchiol?

Kao i retinol, tako i bakuchiol potiče takozvane retinoidne receptore i time aktivira sintezu kolagena kože. Za ovaj biljni sastojak se govori da stimuliše obnovu ćelije i sužava pore, da ima antioksidativno djelovanje, eliminiše slobodne radikale i djeluje protiv bora. Osim toga se govori da bakuchiol popravlja oštećenja na koži od sunčanja i da doprinosi elastičnosti i zategnutosti kože. Od tog učinka porebno profitira zrelija koža. I kod nečistoća na koži, akni i bubuljica bakuchiol navodno može pomoći. Budući da aktivna tvar ima protuupalna i antibakterijska svojstva, bubuljice će brže zacijeliti te će se spriječiti iritacije na koži.
 

Koje su prednosti u odnosu na retinol?

Retinol (vitamin A) može izazvati crvenilo, ljuštenje ili upale, isušiti kožu te je učiniti osjetljivijom na sunce. Bakuchiol je, s druge strane, dobro podnošljiv za sve tipove kože. Trudnicama i dojiljama ljekari ne savjetuju korištenje proizvoda sa sastojkom retinolom. Bakuchiol se smatra bezopasnim za zdravlje, a za više informacije o tome se posavjetujte s dermatologom.


Koji proizvodi sadrže bakuchiol?  

U njezi lica se bakuchiol dodaje serumima, kremama i uljima. Sama tekstura je stvar ukusa te nema nikakav uticaj na djelotvornost. Ono, što je bitno je koncentracija - idealan je udio bakuchiola od 0,5 do 2 posto kako bi se prilikom svakodnevne primjene postigli vidljivi rezultati.

Mit Retinol und Bakuchiol

„Beauty Expert Nachtcreme“ von Balea

Jetzt im dm Online Shop kaufen

Für schön gepflegte Haut unter den Augen

„Youth Boost Augenserum“ von Catrice

Jetzt im dm Online Shop kaufen

Verringert die Faltentiefe sichtbar

„Straffende Tagespflege“ von Lavera

Jetzt im dm Online Shop kaufen

Spendet intensive Feuchtigkeit

„Straffendes Serum“ von Lavera

Jetzt im dm Online Shop kaufen

Für jünger aussehende Haut

„Cellular Expert Lift Multi-Effekt Anti-Age Tagespflege“ von NIVEA

Jetzt im dm Online Shop kaufen