Active Beauty
Fitness blog

Pokrenite se.

Fitness blog

Ne možemo tvrditi da je surfanje internetom sportska aktivnost. Ali može biti odskočna daska; motivacija potrebna da bi raspakovali strunjaču za jogu, sjeli na spravu za vježbanje ili obukli tenisice za trčanje. Trenutno su jako popularne internetske stranice kao i profili na društvenim mrežama. Donosimo pregled koji može da vam bude od koristi.

Joga koju ćete likeati

Lijepa si upravo takva kakva jesi. To je moto istaknut na stranici Nude Yoga Girl koji nadahnjuje. Isto vrijedi i za fotografije autorice. Zahvaljujući artističkim crno-bijelim snimkama, 25-ogodišnjakinja je postala jedna od omiljenih instagram blogerica, koja ima oko pola miliona pratilaca. Iako se na fotografijama može vidjeti u potpuno nagom izdanju, instagram je nije blokirao jer na fotografijama, koje sama obrađuje, zauzima takve poze da se ne vide „problematični“ dijelovi tijela. Na svojoj stranici želi da spoji svoje dvije strasti: jogu i fotografisanje i uz to nadahnuti ljude na to da osvijeste vlastito tijelo.

Izvrsne fotografije i brojni joga-položaji čekaju vas i na instagram stranici Talije Grace Perez alias talia_sutra koja praktikuje jogu od svoje šeste godine. Preselila se iz New Yorka u Jeruzalem, radi kao instruktorica joge, a svojim znanjem fascinira više od 200.000 pratilaca.

Stranice Kerri Verna koja se predstavlja pod imenom Beach Yoga Girl, nisu u tolikoj mjeri umjetničke, ali zato broje oko milion fanova, zahvaljujući izazovima u izvođenju joge na otvorenome, na plaži i u planinama. Svoje uratke rado će začiniti sa mrvicom humora. Tu je i stranica Rachel Brathen čije izvještaje o istoj temi popraćene vlastitim iskustvima prati gotovo dva miliona ljudi.

Švedsku autoricu bestsellera, motivacijsku trenericu i međunarodnu trenericu joge trenutno možemo pratiti dok trenira uz more i pritom se diviti njenom trbuhu koji postaje sve veći jer je Rachel trudna. Austrijanka Ju Schneeeberger vodi blog Ju Yogi na kojem se bavi temama kao što su joga, ali i održivost, veganstvo ili radost življenja. Ova mlada grafičarka prisutna je i na instagramu.

Fitness koji ćete likeati

U teretani, na traci za trčanje ili na košarci: Victoria’s Secret model Izabel Goulart rado demonstrira kako je tijelo iz snova rezultat napornoga rada. Na svom profilu na instagramu ova Brazilka ima gotovo tri miliona pratilaca s kojima redovno dijeli fotografije i kratke video-uratke snimljene dok vježba.

And we back @brendanfallis Stop making me beg you to do this! I know you love it! #hbfit 🌊💙 #sundaysareforlovers

A photo posted by Hannah Bronfman (@hannahbronfman) on

Street style, #BalletBeautifulStyle ❤️ #BalletBeautiful #pointe #dance 📷 @michaelbeauplet

Ein von Mary Helen Bowers (@balletbeautiful) gepostetes Foto am

Njena kolegica na društvenim mrežama, Djane Hannah Bronfman, jaše, ide u ribolov, igra tenis ili trenira na tanjiru za balansiranje. Njen raznoliki sportski program dosada je privukao više od 300.000 redovnih pratilaca. Natalie Uhrling dijeli svoje otkačene fotografije iz fitness-studija i s hiking-ruta, a riječ je o autorici programa za fitness – NuUFit u sklopu kojeg je napisala brojne motivacijske tekstove sa ciljem podsticanja žena na vježbanje. Misty Copeland, solistica Američkog baletnog pozorišta pod imenom mistyonpointe na instagramu objavljuje inspirativne fotografije plesa, a Mary Helen Bowers, isto profesionalna plesačica, svoje treninge objavljuje na You-Tubeu, u svom blogu i na instagramu. A naročito je slatko što joj se na fotografijama u vježbanju pridružuje i njena mala kćerka. U Austriji trenutno raste popularnost stranica na instagramu Julije i Stephanie Bässler koje su pokazale da sixpack može dobro izgledati i na ženama. Riječ je o blizankinjama koje treniraju već četiri godine i u međuvremenu su podijelile svoju priču o uspjehu sa više od 100.000 pratilaca. Ranije su bile zabrinjavajuće mršave, a danas su fit, jake i puno se bolje osjećaju u vlastitoj koži. Njihov moto glasi: Define your own beauty. Ili, kako Stephanie kaže: „Ko odlučuje o tome u koji broj hlača bi trebali stati? Ko definiše savršenu figuru? Ko određuje estetske kriterije? Ko će ti reći koliko kilograma je „dobro“? Ko određuje koliki je dozvoljeni udio masti u organizmu? Koliko mišićne mase moramo imati? Odgovor na sva ova pitanja je jednostavan – samo TI i niko drugi.“

Fitness-blog Klare Fuchs je rado posjećen. 22-godišnja studentica kineziologije iz Graza se u djetinjstvu bavila skijaškim trčanjem i plesom, a ostvarivala je rezultate i na takmičenju u triatlonu. Danas predaje svoje znanje novim generacijama kao trenerica u štajerskom Udruženju za triatlon te je aktivna kao blogerica i instagram blogerica. Na simpatično uređenim stranicama pronaći ćete teme vezane za sport, samopouzdanje ili zdravu prehranu.

Trčanje koje ćete likeati

Prvo se uloguj, a onda joggiraj

Janae Jacobs je iz dosade pokrenula svoj blog hungryrunnergirl jer se povrijedila na bostonskom maratonu 2010. pa je zato morala napraviti pauzu. Na blogu prenosi svoja iskustva iz života supruge, majke, maćehe i vlasnice psa. Naravno, piše i o trčanju. Na svom profilu na instagramu objavljuje fotografije porodice i sa treninga što se pokazuje jako uspješno jer nadahnjuje gotovo 40.000 pratilaca.

I njemačka atletičarka Gesa Krause na instagramu pruža uvid u svoj privatni život. Na njenom profilu najviše ćete saznati o njenim treninzima kao i njenim prehrambenim navikama. Posebna disciplina 24-ogodišnje evropske prvakinje 2016. je trčanje sa preprekama na 3000 metara u kojem je od prošle godine i vlasnica njemačkog rekorda.

Manje poznata, ali jednako uspješna je i strastvena trkačica Carina, dizajnerica koja je sa svojim prijateljem proputovala Panamericanu u 30 godina staroj VW Westfaliji te su svoje savjete za putovanje podijelili na blogu www.travelrunplay.de. Vrijedi pogledati i njihove slike sa putovanja koje su objavili na instagramu. Sportska novinarka Edith Zuschmann je posvetila svoj blog Running Zuschi prirodi i trčanju. Na njenoj stranici o toj se temi mogu pronaći savjeti za putovanje, rezervaciju i odabir termina projekata trčanja. Puno fotografija se može pronaći i na njenom instagramu. Na instagramu je i višestruka austrijska državna prvakinja Elisabeth Niedereder. Stilizovanim fotografijama i inspirativnim videima motiviše pratioce da i sami upišu školu trčanja i da usput naprave nekoliko svojih slika koje mogu objaviti na svom profilu.

Penjanje koje ćete likeati

Blogovi za one koji vole penjenje i visine

Vodeni sportovi koje ćete likeati

Savjeti za sve koje vole vodene sportove

There he is… and his lil’ family!

Ein von Stefan (Belgrade in 01/17) (@herrengelwillmeer) gepostetes Foto am