Active Beauty
Jednostavno nestvarno: Mistični look-ovi za izgled poput vile

Za ove look-ove na svjetlo dana izaći će čak i vile.

Jednostavno nestvarno: Mistični look-ovi za izgled poput vile

Neovisno da li u dubini šume, na začaranim potocima ili u skrivenim pećinama – prave vile vole ostati neprimjetne. Za ove look-ove izaći će na svjetlo dana.

Iz vatre

Uz ovaj look zablistajte. Sjaj kože postignite uz proizvode za njegu koji će na koži ostaviti nježni sjaj. Za svakodnevnu upotrebu preporučuju se proizvodi svjetlucave ili masne teksture. Osim toga, nanesite podlogu i akcentirajte uglove očiju sjajnom olovkom. Na usne nanesite transparentni, nježno roze ili nude sjaj za usne. Za više sjaja, highlighter nanesite na nos, jagodice i sljepoočnice.

Mitovi i legende: Morrígan je riječ staroirskog porijekla i znači „velika kraljica“. Morrígan potiče iz keltske mitologije Irske i pojavljuje se u povezanosti sa ratom, borbom i seksualnošću.

Prirodno uzemljeno

Čista i njegovana koža osnova je za ovaj look. Zahvaljujući prethodno nanesenim proizvodima za hidrataciju, koža neće upiti podlogu. Podlogu – lagane teksture – nanesite ekonomično i pritom obratite pažnju na odgovarajuću nijansu. Za prirodni Smokey Eyes decentno nanesite svijetle smeđe i bež nijanse na donjem rubu oka i na kapak do ispod obrva.

Mitovi i legende: U nordijskoj mitologiji Norne, žene sudbine, predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost. Urd, Verdandi i Skuld žive na dnu svjetskog drveta Yggdrasil kod kojeg se nalazi izvor sudbine.

U svitanje

Trnoružica pozdravlja: Bogato nanesite rumenilo na jagodice i na gornjem dijelu kapka do obrva pa sve do sljepoočnica. Nemojte zaboraviti nos! Ispod jagodičnih kostiju i uglova očiju nanesite različite tamnije nijanse. Po želji možete naglasiti sljepoočnice ili obraze.

Mitovi i legende: Verziju bajke braće Grimm svi poznaju još iz djetinjstva. 13. vila na smrt proklinje lijepu Trnoružicu, ostalih 12 uspijeva ublažiti prokletstvo – stogodišnji san iza trnovite ograde.

Svjetlo i sjena

Za svjetlucave highlighte postoje dvije mogućnosti: Šljokice se nanose prstom ili četkicom na usne, gornji dio kapka ili ispod oka. Za isto je važno prethodno nanijeti gušću podlogu, na primjer vazelin. Alternativno se mogu koristiti tečni proizvodi koji već sadrže sjajne čestice.

Mitovi i legende: Galadriel je moćna kraljica vilenjaka koju je J.R.R.Tolkien u trilogiji „Gospodar prstenova“ predstavio kao mudru ženu i sigurnog saputnika hobita Frodoa. Stoga je ona književni ekvivalent prastarog mita o vili kao boginji sudbine.