Active Beauty
Suha kosa: Ova 4 savjeta stručnjaka garantovano pomažu

Cold Hair Days

Suha kosa: Ova 4 savjeta stručnjaka garantovano pomažu

Vani mokro i hladno vrijeme, unutra topao zrak i pritom  još kape, šalovi i vuneni kaputi. U zimsko doba je suha kosa unaprijed programirana.
Stalna promjena temperature zimi može kosu učiniti suhom i ispucalom. Često kupanje, sušenje fenom i topao zrak samo će doprinijeti tome. Zbog nedostatka vlage i hrapave strukture kosa se i kod najmanjeg dodira s vunom statički elektriše i strši u sve smjerove. Šta onda činiti protiv slamnate kose? Savjeti stručnjaka donose odgovor. 
 

Šta pomaže kod suhe kose?

U frizerskom studiju se ovom problemu možete suprotstaviti dubinskim tretmanima koji hidratiziraju kosu i zaglađuju njenu strukturu, objašnjava Renate Harrer, trenerica za kvalitetu za dm frizerski studio u Austriji. Kod kuće će pomoći redovna primjena regeneratora i kura za suhe vrhove kose. 
 

Kako dolazi do suhe kose?

Posebna frizura igra bitnu ulogu, navodi Renate Harrer: „Ako kosa završava točno kod ovratnika ili šala, dolazi do dodatnog trenja što može dovesti do zapetljanja kose.“ Svima koji se zimi bore sa suhom, naelektrisanom kosom stoga savjetuje ne odabrati frizuru dugog boba i ošišati se na malo dužu ili kraću frizuru. Dodatnu zaštitu za dužine i vrhove pružaju serumi protiv neposlušne kose, ulja za kosu i kreme za oblikovanje kose. 

Šta pomaže kod suhe i obojene kose?

U dm frizerskim studijima stručnjaci biraju intenzivnu njegu s direktnim pigmentima koji boju uvijek iznova osvježavaju i obnavljaju njezin intenzitet, kako Renate Harrer objašnjava. Ovi proizvodi osim toga imaju i intenzivni njegujući učinak te sastojkom pantenol osiguravaju optimalnu hidrataciju. Za kućnu upotrebu su prikladni „Color Freeze“ proizvodi s niskom pH vrijednošću koji zaključavaju pigmente boje i dugo održavaju raskošnu boju. Pjene za oblikovanje kose i sprejevi za kosu štite obojenu kosu te je istovremeno naoružavaju protiv vjetra, snijega i hladnoće. 
 

Šta pomaže kod suhe kovrdžave kose?

„Postoje specijalne kreme i proizvodi za zaštitu od topline koji odbijaju vlagu“, objašnjava Renate Harrer, „Kamelija je idealna kao sastojak. To je biljka koja i u prirodi odbija vlagu i koja u šamponima i proizvodima za njegu može osigurati da kosa upija manje vlage iz zraka.“ Na taj se način smanjuju nedefinisane kovrdže, naelektrisana kosa i zapetljanost kose. 


Proizvodi za njegu kose iz dm-a

Balea Professional Oil Repair, ulje za kosu, 100 ml

 ebelin Professional, četka za raščljavanje kose

Nature Box, šampon za kosu, argan, 385 ml

Fructis, SOS Repair, keratin filler, 200 ml