Active Beauty
Sredstva za samotamnjenje: najbolji savjeti za preplanuli ten

Preplanuli ten

Sredstva za samotamnjenje: najbolji savjeti za preplanuli ten

Ljetno raspoloženje je tu, ali koža još podsjeća na zimu? Zahvaljujući sredstvima za samotamnjenje ten s godišnjeg odmora možete imati i bez UV zraka. Ako uzmete u obzir sljedeće savjete prilikom nanošenja.

Savršeni ljetni look? Izgled mokre kose, sjajni make up, njegovana stopala i naravno iznimno traženi preplanuli ten! Sredstva za samotamnjenje koži pružaju onaj lijepi brončani sjaj u samo nekoliko sekunda – bez ikakvog oštećivanja kože.
 
Uz malo prakse i naše savjete možete za tren ostvariti preplanulost bez tragova. Ali pripazite: Umjetna smeđa boja ne produžava vrijeme vlastite zaštite kože. Stoga je nezaobilazna prava zaštita od sunca i s preplanulom kožom.

Kako funkcioniše sredstvo za samotamnjenje?

Trik je jednostavan: blef. Aktivna tvar za samotamnjenje DHA (dihidroksiaceton) je vrsta grožđanog šećera koja ostvaruje vezu s aminokiselinama i proteinskim derivatima gornjeg sloja kože te joj time podari boju ljetne preplanulosti.
 
U inovativnim sredstvima za samotamnjenje često se dodaje jedna druga aktivna tvar pod nazivom eritruloza; ona daje drugi ton boje i rezultat izgleda prirodniji i stvarniji.
 
Moderna sredstva za samotamnjenje uz to sadrže njegujuće sastojke poput biljnih ekstrakata i vitamina i na taj način osiguravaju ljepši završni izgled i blistavu, zdravu kožu.

  Koliko dugo drži sredstvo za samotamnjenje?

Svakog se dana s našeg gornjeg sloja kože odvajaju mnoge čestice. Iz tog razloga preplanulost iz tube nažalost drži samo otprilike tri do pet dana, najviše jedan tjedan. Ako sredstvo za samotamnjenje ne želite upotrijebiti samo neku određenu prigodu, nego biste htjeli biti trajno preplanuli, morat ćete sredstvo za samotamnjenje učiniti Vašom stalnom pratnjom te ga redovno nanositi.

Losion, sprej, maramice: Koje sredstvo za samotamnjenje je najbolje?

Preferencije kod sredstava za samotamnjenje uvelike se razlikuju stoga ne možemo dati paušalni odgovor. Naš savjet: Isprobajte nekoliko proizvoda i pronađite ono idealno sredstvo za samotamnjenje za Vas!

Krema ili gel za samotamnjenje jednostavno je za korištenje i jako se dobro može razmazati po koži. Sprej za samotamnjenje ima prednost što se ne mora nanositi rukavicom po tijelu i što se brzo upija. No, za ujednačen rezultat je potrebno malo prakse. Maramice za samotamnjenje posebno su prikladne za lice i pojedinačne dijelove tijela. Ako želite samo blagu preplanulost kao s godišnjeg odmora, onda je dobra odluka losion za tijelo sa sredstvom za samotamnjenje jer polako s vremenom donosi nježnu preplanulost. Tako ništa neće poći po zlu.

Kako se nanosi sredstvo za samotamnjenje? 6 savjeta:

1. Tuširanje, piling, depilacija

Za glamuroznu preplanulost koža mora izgledati što ujednačenije. Konkretno to znači: Temeljitim tuširanjem se odstranjuju naslage (npr. znoj, prljavština, šminka). Uz to treba napraviti piling cijelog tijela za izjednačavanje mjesta sa zadebljanom kožom. Ni dlačice koje su viška neće biti pošteđene: Ona mjesta na tijelu koja redovno brijete trebali biste neposredno prije nanošenja sredstva za samotamnjenje depilirati.

2. Prvo njega, zatim bojenje

Moderna sredstva za samotamnjenje sadrže, doduše, važne njegujuće esencije, ali bi ipak lice i tijelo trebalo prije potrebe sredstva za samotamnjenje namazati hidratantnom kremom. Naime, na hidratiziranoj koži se sredstvo za samotamnjenje ne samo može bolje razmazati, nego će se i ujednačenije upiti.

3. Oprez: kritična mjesta

Činjenica da rezultat samotamnjenja ponekad izgleda mrljasto može biti zbog toga što su neka mjesta na koži više zadebljana ili suha. Što je zadebljani sloj deblji i koža suša, to će biti tamniji ton kemijskog sredstva za samotamnjenje. Tipična mjesta su laktovi, koljena, pete, ristovi i unutarnje strane dlanova. Na tim je mjestima stoga najbolje vrlo štedljivo primijeniti losion za samotamnjenje ili, još bolje, sredstvo iz tube pomiješati s malo hidratantne kreme. Tako ne djeluje punim intenzitetom nego nešto svjetlije.

4. Nanošenje sredstva za samotamnjenje na lice

Posebno osjetljivo mjesto je i lice. Tu radije uzmite manju količinu sredstva za samotamnjenje i krenite iz sredine lica kružnim pokretima prema rubovima lica. Važno: Prijelaze prema vratu uredno i ravnomjerno stopite s dekolteom.

Oprez kod dlakavih mjesta: Zaštite korijen kose i obrve slojem hidratantne kreme prije nego krenete s upotrebom sredstva za samotamnjenje. Sitne dlačice na obrazima trebalo bi otprilike tri minute poslije nanošenja pažljivo prebrisati pamučnom krpom. Tako rezultat samotamnjenja neće ispasti mrljast.

5. Obavezni koraci poslije

Ostavite da se proizvod u potpunosti upije kako ne biste neželjeno potamnili i namještaj ili odjeću. Treba proći najmanje 20 minuta prije nego koža dođe u dodir s tekstilima ili vodom. Sigurnosti radi poslije odjenite radije samo tamnu, široku odjeću. Vrlo važno poslije nanošenja: Temeljito operite ruke, inače ćete dobiti gadne mrlje! Sport, tuširanje i kupanje prvih par sati poslije nanošenja nisu dobra ideja. Zato se rado smijete poslužiti tubom s kremom. Losion za tijelo će postići još dulju blistavu preplanulost.

Uklanjanje sredstva za samotamnjenje: Što činiti kada je koža mrljastog izgleda?

Preplanula put nije stvarno uspjela i Vaša koža sada ima mrljasti izgled? Najvažnije je sada: Ostanite smireni i odustanite od paničnog trljanja ili agresivnih sredstava! Sredstva za izbjeljivanje i sl. ozbiljno mogu naštetiti Vašoj koži a intenzivno trljanje često će stvoriti samo još više mrlja.

SOS plan kod mrljastog sredstva za samotamnjenje: Uzmite dugu kupku, napravite piling tijela (bez snažnog trljanja!) i kod posebno mrljastih mjesta može pomoći sok od limuna. Bez brige: Nakon nekoliko dana sigurno ćete se riješiti mrlja.