Active Beauty
Sportski trend piloksing: evo što donosi novi trening snage

Miks fitnesa

Sportski trend piloksing: evo što donosi novi trening snage

Priželjkujete izdužene i definirane mišiće? Ovo su samo neke od brojnih prednosti novog sportskog trenda piloksinga. Donosimo odgovore na sva pitanja o ovom hibridnom treningu koji će natjerati kapljice znoja na čelo.

Što je točno novi trend u fitnesu - piloksing?

Piloksing ili boksilates je hibridni sport koji kombinira vježbe iz pilatesa i boksa. Trening snage, izdržljivosti i vježbe za veću fleksibilnost kombiniraju se u zahtjevan trening koji nije namijenjen za početnike.

Ovo su četiri prednosti piloksinga

1 Jedinica sa sjenom trenira kardiovaskularni sustav kao i mišiće ruku i ramena.

2 Vježbe iz pilatesa rade na dubljim mišićima, zatežu tijelo, poboljšavaju držanje i pokretljivost.

3 Intenzivan intervalni trening može sagorjeti do 1000 kalorija u jednom satu.

4 Odjeća za vježbanje i neklizajuća prostirka - to je sve što Vam je potrebno za početak Vašeg treninga piloksinga. Napredni vježbači povrh toga koriste i posebne piloksing rukavice koje su punjene granulama. Time trening za ruke i ramena postaje još intenzivniji.

Ovako izgleda trening

U početku je uvod u tehniku ​​udarca. Nakon toga slijedi intenzivno zagrijavanje koje isteže i opušta mišiće. Nakon toga slijede vježbe piloksinga kao što su trbušnjaci, udarci nogama u ležećem položaju ili klasični bočni udarci koji će Vas natjerati na znojenje. Gong signalizira prijelaz na sljedeću vježbu ili na fazu hlađenja. Ovdje na strunjači možete doći do daha i opustiti tijelo vježbama istezanja. Tempo se povećava sa svakom rundom vježbanja. Prosječan trening piloksinga traje sat vremena.

Ovdje pronađite kurseve piloksinga

  • U nekim teretanama
  • Besplatno vježbanje putem YouTubea