Active Beauty
Y2K stil: ovaj trend sada svi nose!

Stilski vodič

Y2K stil: ovaj trend sada svi nose!

Bitni su pink boja i sjaj – to je moto Y2K looka koji upravo osvaja društvene medije. Budući da trendovi nastupaju u ciklusima, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo u modi i prije svega u području make upa ponovno oživjeti 2000-e. Predstavljamo najljepše make up lookove i stilove frizura.

Što je Y2K?

Pojam „Y2K“ ima svoje porijeklo u svijetu kompjutera i znači „godina 2000.“ (2K= 2000). Međutim, danas Y2K označava trendove 2000-ih koji su dio velikog nostalgičnog vala koji ponovno oživljava modu i make up 70-ih, 80-ih i 90-ih.
 

Y2K fashion – Što je u trendu?

Y2K stil koristi boje poput bubblegum pink, boje lavande, pastelno zelene boje i baby blue. Samtene trenerke, ukrasi od kamenčića, chunky sneaker, sandale s platformom, motivi leptira, farmerke niskog struka i kratki topići dijelovi su ovog looka.

Y2K make up: ovako to funkcionira

  • Frosted lips: prvo napravite nježni piling usana. Sjajilo za usne s efektom povećavanja pobrinut će se za volumen i čvrstoću, ali će i hidrirati usne. Liniju usana obrubite olovkom u tamnoj ružičastoj boji ili boji bobičastog voća. Posebno decentno postupajte s lukom usana. U kutovima usana lagano crtajte izvan kutova kako biste produžili usne. Nanesite ružičasti ruž hladnog podtona i lagano pritisnite usne. Odaberite sjajilo za usne sa srebrnim svjetlucavim česticama i bogato ga nanesite.
  • Sjenilo u ružičastoj boji ili boji lavande: primer nanesite prstom ili pljosnatim kistom za sjenu na pokretni dio kapka. Nanesite ružičastu ili tamnosmeđu svjetlucavu sjenu pomoću kista za sjenu na pokretni dio kapka i lagano izblendajte. S istom sjenom naglasite donju liniju trepavica. Na kraju trepavice premažite maskarom.
  • Pink blush: za boju rumenila odaberite intenzivnu pink boju. Ključan je raspored rumenila: pomoću kista za rumenilo nanesite proizvod po sredini obraza sve do donje linije trepavica.  Raspodijelite rumenilo laganim pokretima ruke i na vrh nosa, bradu i uzduž nosa.
  • Postavite naglaske: ružičasti tonovi i tonovi boje šampanjca posebno dobro pristaju uz obraze ružičaste boje. Nanesite highlighter pomoću lepezastog kista na vrh nosa i jagodične kosti i kosti obrva. Vrhom prsta natapkajte proizvod u unutarnji dio oka i na usne. Pomoću spreja za fiksiranje ovaj će make up look dugo izdržati.

S efektom povećavanja

“extreme shine volume sjajilo za usne - br. 02 Summer Punch” marke essence cosmetics

Kupi sada u dm online shopu

Prirodni finish

„Fit me rumenilo“ – br. 40 Peach marke Maybelline New York

Kupi sada u dm online shopu

Visoka pigmentacija

“welcome to Miami Lidschattenpalette” marke essence cosmetics

Kupi sada u dm online shopu

Ove Y2K stilove kose sada nose svi

  • Face framing tendrils: u tu svrhu je optimalno da su pramenovi kose koji uokviruju lice nešto kraći od ostatka kose. Svežite kosu (na primjer u visoki konjski rep ili punđu) i izvucite te prednje pramenove. Ovisno o outfitu i make upu, ovaj izgled može biti zaigran, cool i opušten ili i elegantan. Y2K stil smo preuzeli od Elle Woods iz filma „Plavuša s Harvarda“.
  • Baby braids: prednje pramenove koji uokviruju  lice ispletite u male pletenice i pričvrstite prozirnom elastičnom gumicom.
  • High pigtails: napravite razdjeljak po sredini i podijelite kosu u dvije pletenice.  Izdvojite prednje pramenove. Svaku pletenicu zavežite visoko na stražnjem dijelu glave. Njih može isplesti ili ostaviti slobodnima.
  • Kosa  s maramom: maramu presavijte u trokut i presavijajte je po dužini dok ne postignete željenu veličinu. Stavite maramu duž korijena kose i na vratu svežite dvostruki čvor. Ispod marame ostavite ili svu kosu ili izdvojite nekoliko pramenova za nedovršeni look.
  • Kopča za kosu: volimo ovaj look jer funkcionira kod gotovo svake dužine kose. Skupite kosu na potiljku, uvrnite je i pričvrstite velikom kopčom uz potiljak. Izdvojite pojedine pramenove oko lica dok se kosa ne uklopi.

Pomoću ovih proizvoda Y2K look se može sasvim jednostavno oblikovati

Prikladno za svaki tip kose

“Mekani vikleri“ marke ebelin

Kupi sada u dm online shopu

Lako raščešljavanje

“Profesionalni češalj za kosu“ marke ebelin

Kupi sada u dm online shopu