Active Beauty
Make up 90-ih: Kako ga pravilno našminkati?
Tekst: Margret Hoffmann

Povratak u budućnost

Make up 90-ih: Kako ga pravilno našminkati?

Putovanje kroz vrijeme u vremenskoj kapsuli: Cool make up 90-ih slavi svoj glamurozni povratak. Na šta moramo pripaziti kod retro trendova:

Bucket šeširi, biciklističke hlače i karirane košulje: Sve što je bilo u trendu 1990-ih godina, sada se vraća. Ne samo po pitanju mode, nego i kod make up-a (gotovo) svi trendovi doživljavaju svoj veliki povratak. I tako je i make up 90-ih u ažuriranoj verziji stigao u 2021. godinu!
Jarka sjenila, kreativni tuševi za oči i izražajno naneseno rumenilo na obrazima: Ovaj popularni make up 90-ih će biti šaren poput retro videa. Ali budite oprezni - ne preporučuje se primjena svih trendova odjednom.

Cool make up look-ovi 90-ih

1. Crveno sjenilo

Šarenilo na kapcima zaštitni je znak make up-a 90-ih. Jarke boje pritom su najradije solo-igrači i ne stapaju se kistom s drugim nijansama. Naročito žene zelenih očiju mogu odlično iznijeti taj look na očima s crvenim sjenilom, jer kombinacijom tih komplementarnih boja će oči zaista zablistati! Kako bi se toj signalnoj boji dalo dovoljno prostora, odreći ćemo se korištenja ruža za usne pa čak i maskare.

Savjet: Ujednačen ten je obavezan kod ovog look-a! Mala crvenila na koži i podočnjake obavezno prekrijte korektorom inače će ih crveno sjenilo dodatno pojačati!

2. Tamna olovka za usne

Sve ono što je do nedavno bilo apsolutno zabranjeno u make up-u, sada je ponovo totalno popularno: tamna olovka za usne. Olovka za konture kod make up-a 90-ih igra i veću ulogu, i ne samo da osigura da se ruž za usne ne razmaže ili se taloži u sitnim borama. On će usne ili prirodno naglasiti ili će se odabrati da bude najmanje dvije nijanse tamniji od ruža za usne.

Savjet: Kod tankih usana olovku za konture iscrtajte po vanjskom rubu usana. Tako će se moći dočarati punije usne. Za intenzivniji 3D učinak na usne natapkajte prozirni sjaj za usne.

3. Pink nokti

Suzdržanost ne postoji ni na noktima i francuski manikir u nježnim nude tonovima sada je na rezervnoj klupi, jer nova zvijezda ovoga proljeća je boja pink! Visokim sjajem i u gel verziji će lak za nokte dočarati fantastičan retro look. Kod toliko snažne boje se prirodni nokti skroz u stilu 90-ih najbolje kratko režu i turpijaju da budu ravni ili poluzaobljeni.

Savjet: Ako su pink nokti glavni akteri, make up na licu može slobodno biti nešto suzdržaniji. Mamac za poglede će biti mekana crta na kapku koja će se izvući s mačkastim završetkom preko gornjeg kapka i pregiba kapka natrag do unutarnjeg kapka.

4. Statement rumenilo

Šta odlikuje moderni make up 90-ih? Ten kod svakog look-a ostaje blijed i uvijek se samo jedan dio lica jako naglašava. Tu ni rumenilo na obrazima nije iznimka. Ono šalje poruku jasnog stava ne samo tamnom bojom, nego i jačinom poteza kista. Pritom se s kistom za rumenilo počinje na najvišoj tački obraza i jednim potezom stapa prema sljepoočnicama. Obrve se uređuju na sasvim prirodan način.

Savjet: Ovaj look nešto će nježnije izgledati ako umjesto rumenila u prahu nanesete kremasto rumenilo koje ćete nježno natapkati prstima. Na taj način će se bolje moći kontrolisati intenzitet i raspored rumenila na licu.

5. Statement oči

Blijeda koža i jarke boje - make up 90-ih je gotov? Ne sasvim, ali su to u svakom slučaju najvažnije komponente. Blistav retro look na kapcima donosi žuta boja. I najbolje u tome: Ona ide uz svaku boju očiju. Varijanta mačkastih očiju je ažurirana verzija statement očiju make up-a 90-ih te zahvaljujući finoj crnoj crti u pregibu kapka dobiva sofisticiran završetak.

Savjet: Kako bi jarko sjenilo dugo potrajalo, malo navlažite kist ili spužvicu za nanošenje šminke i boju mokro nanesite. Tako će boja bolje prekrivati i cijeli dan ostati sjajna.