Active Beauty
Kašica za bebe i slični proizvodi: ideje za upcycling staklenki
Tekst: Redaktion

Green Idea

Kašica za bebe i slični proizvodi: ideje za upcycling staklenki

Pretvorite staro u novo: staro staklo ima puno potencijala za ponovnu upotrebu – i to sa stilom. Bilo kao trendovski spremnici za zalihe, s ljubavlju kuhane marmelade ili vaze za cvijeće koje ćete sami izraditi, korištene staklenke su zahvaljujući upcyclingu kod nas na puno boljem mjestu nego u kontejneru za staro staklo. Ovdje donosimo naše održive i dekorativne prijedloge za ponovnu upotrebu!
Kad samo ne bi bile tako slasne! Staklenke s hranom za bebe u kojima je ukusan sadržaj već gotovo pripremljen. Voćne kompozicije od jabuka, jagoda ili kruške kao i pikantne varijante s povrćem, ribom i mesom - mališani obožavaju hranu za bebe u svim mogućim varijacijama. I mame profitiraju od tih praktičnih obroka - brzo je zagrijana pa je manje vremenskog stresa ili se jednostavno može ponijeti sa sobom kada su negdje na putu. Pritom jedinu brigu zadaje brdo nakupljenog starog stakla. Kako bi stvarali što manje otpada, donosimo Vam ovdje nekoliko prekrasnih ideja za upcycling staklenki u svim veličinama.

Upcyclingom do trendovskih spremnika

Poznate su Vam one savršeno organizirane ostave s Instagrama i sličnih mreža? Takvu jednu možete sada i sami vrlo jednostavno napraviti - bez dodatnih izdataka za spremnike za pohranu. Za to jedino morate isprati svoje korištene staklenke te ih napuniti sadržajem po želji i nanijeti čitko napisanu naljepnicu. Staklenke koje se mogu zatvarati posebno su pogodne za pohranu začina, brašna, orašastih plodova, muslija i brojnih drugih namirnica. Takav način pohrane je održiv ne samo zbog ponovne upotrebe staklenki s poklopcem i njihovog upcyclinga u trendovski spremnik za pohranu koji doprinosi modernom izgledu kuhinje. Dok se kroz prozirnu ambalažu jasno vidi količina sadržaja, poklopac na zavrtanje osigurava dulju trajnost i sprječava nastanjivanje kuhinjskih moljaca. Od sada ćete više kupovati samo ono čega je zaista potrebno. Tako niti ne dolazi do nastajanja nepotrebnog smeća.

Kuhanje s radošću

Staklenke kašica za bebe i slični proizvodi odlični su za kuhanje marmelade. Nema do domaće marmelade s ljubavlju uređenim etiketama. To je i lijepa ideja za poklon koju si možemo zapamtiti za Božić. Najbolje je ih pripremiti ljeti te njima za Božić razveseliti najmilije s domaćim marmeladama i namazima.
Poklonici pripreme obroka ovdje također imaju koristi. Ako želite kuhati unaprijed za cijelu sedmicu, onda su male staklenke s poklopcima savršene za deserte, umake, preljeve za salatu i druge priloge koje ćete ponijeti sa sobom. Umak za špagete, riža na mlijeku s voćnim pireom ili domaći namaz - unesite veselje u svoju pauzu za ručak i inspirišite svoje kolegice i kolege!

Samostalno urađena dekoracija od starog stakla

Izgubili ste poklopac? Nije nikakav problem jer ćete staklenku jednostavno upotrijebiti kao modernu vazu za cvijeće.
I lučice će dobro izgledati u staklenkama od kašice. Uz malo akrilnog laka i jednog konca staklenkama možete dati individualnu notu. Ovu ideju za samostalnu izradu možete primijeniti i na druge vrste starog stakla. Tako ćete dobiti kreativnu dekoraciju za stol kada Vam dođu gosti u posjet. Lijepo će izgledati kada se različite vaze i lučice međusobno kombiniraju. Tako ćete stvoriti ambijentalnu i održivu dekoracijsku čaroliju!

Dobro je znati

Razbijena stakla okolišu ne donose nesreću. Proizvodnja stakla je zahtjevna i troši velike količine energije. Da bi se to isplatilo, jednu staklenku treba 20 puta (!) ponovo upotrijebiti. Materijal sam po sebi stoga nije održiv, ali možemo njime ophoditi na održiv način.