Bilo kao ukrasna tikva za rezbarenje ili kao hokkaido, butternut i spaghetti tikva (da, potonja stvarno postoji) - koliko god raznovrsne bile tikve, toliko je različitih mogućnosti za njihovo korištenje u jesenskim jelima. „Može se koristiti na toliko načina, prikladna je za supe, variva, ali je dobra i za slatka jela“, govori food-blogerica Verena Lang. Ona je i prava domaća supernamirnica. Na svom blogu zajedno sa svojom bakom redovno objavljuje tradicionalne recepte s voćem i povrćem iz vlastitog vrta.

Pritom je tikva – posebno pripremljena kao supa – prava hrana za dušu i tijelo, posebno tokom zimskih dana kada donosi ugodno raspoloženje i opskrbljuje mikronutrijentima. Savršeno za imunitet! Mislite da je supa od tikve nemaštovita? Onda ova food-blogerica za vas donosi savjete kako možete iskoristiti ostatke tikve, a da (gotovo) svima bude ukusno. Plus: Potpuno drugačiji i fini recept za supu.